Kurdiske landsbybeboere angrebet af tyrkiske kamphelikoptere

Ifølge kurdiske kilder har det tyrkiske militær via kamphelikoptere netop angrebet en mindre gruppe kurdiske landsbybeboere fra landsbyen Taşbaşı (Kelêtan) tilhørerende byen Hakkari. Der er tale om mindst 10 civile landbrugsarbejdere, som man efterfølgende ikke kun komme i kontakt med. Samtidig frygter kurderne, at der er tale om en ny Roboski-massakre.

Vi følger sagen
Ifølge BDP´s leder Selahattin Demirtaş er landsbybeboerne i god behold, dog er de blevet beskudt umotiveret af tyrkiske helikoptere, hvilket de er sluppet helskindet fra, da de havde gemt sig i blandt klipper og træer. Dermed er endnu en massakre undgået i sidste sekund.

Selahattin Demirtaş tilføjede, at der pt. er en masse anholdelser i området og at det selvfølgelig er bekymrende. Efter angrebene med militærflyene landede der en masse soldater som udførte anholdelserne. Iblandt landsbybeboerne var der både kvinder og børn. De var på vej til deres marker idet de blev angrebet.

Frygten for et nyt Roboski

Muhsin Yalcin en af beboerne sagde, at alle fra landsbyen frygtede en ny massakre og derfor var de bekymret for om, der var sket noget med deres familiemedlemmer. Alle havde stadig Roboski-massakren i sine tanker og viste ikke, hvordan man skulle forholde sig til situation. Muhsin Yalcin udtalte også, at de fra landsbyen klart kunne se militærflyenes angreb mod de civile.

KILDE: ANF NEWS AGENCY