Svensk politiker ramt af tåregas!

Den svenske politiker fra partiet venstre i Stockholm Ann-Margarethe Livh deltog i Newroz festlighederne i byen Nusaybin tilhørende hovedbyen Mardin. Ann-Margarethe Livh blev ramt af politiets tåregas og fik det meget dårligt pga. effekten fra tåregassen. Angrebet på den svenske politiker vakte postyr i Sverige og ikke mindst i den svenske presse. Livh beskrev politiets handlinger med disse ord: ”Der var tusinder af mennesker, der var kommet til pladsen for at fejre Newroz. Med et blev pladsen fyldt med tåregas og ingen kunne trække vejret. Politiet spærrede vejene, så man var tvunget til at blive på pladsen, eftersom man var omringet. Iblandt os var der børn, ældre og kvinder, og selv dem blev der ikke taget hensyn til, man fortsatte derimod bare med at fyre med tåregas mod menneskemængden. Jeg var i bogstavelig forstand i chok og prøvede at flygte fra tåregasangrebene”

Livh som var en del af organisation ”Solidaritet med mine Kurdiske Søstre” var sammen med 13 andre svenskere taget til Kurdistan for at være en del af festlighederne og ikke mindst for at besøge ”Fredsmødrene og BDP-parlamentarikerne, som pt. sad i de tyrkiske fængsler.

Ann-Margarethe Livh understreger afsluttende, at de fremover vil tage den kurdiske-problematik op i de svenske og europæiske medier, og at man er meget opmærksomme på udviklingen i Tyrkiet. De svenske kvinder protesterede sammen med ”Fredsmødrene” foran Mardin fængslet. I dag skulle de udfører en lignende handling foran Diyarbakir fængslet for at vise de fængslede kvinder deres støtte og solidaritet.

KILDE: FIRATNEWS ANF