Newroz ilden tændt i København – Video

I dag fejrede kurdere i Danmark den årlige kurdiske folkefest Newroz. Newroz blev fejret med et fakkeloptog, som foregik fra Vesterport Torv og endte på Rådhuspladsen. Kurderne var dukket talrigt op og viste sin solidaritet og støtte med sit folk.

Der blev givet et klart budskab om, at kurderne ønskede fred og frihed, samt at den uretfærdige isolationsfængsling af …Abdullah Öcalan omgående burde stoppe.
Rundt omkring i hele verden har kurderne de seneste dage fejret Newroz og sendt budskabet om fred og frihed. Kurderne gentager sig selv og siger stop til undertrykkelse og assimilation. Dette års Newroz er blevet kaldt ”Frihedens Newroz”, da man inderligt ønsker denne frihed og fredsløsning af den mangeårige konflikt.

Politiangreb på parlamentsmedlem Ahmet Türk

Mens kurderne i Danmark fejrede Newroz var der i Tyrkiet sket noget tragisk. Det kurdiske parlamentsmedlem Ahmet Türk var blevet angrebet af politiet og var tilskadekommet, som førte til at han kom på hospitalet. Politiet angreb deres bus, hvor de først fik smadret bussens vinduer og bagefter blev der kastet med tåregas. Ahmet Türk blev efterfølgende slået en af betjent.Her går man med ønsket og budskabet om en fredelig løsning af konflikten, men staten ønsker derimod noget helt andet. Hvor er respekten for det enkelte individ, et individ som ønsker fred og dialog? Ahmet Türk sagde således under sit hospitalsbesøg: ”Man kan ikke lukke kurdernes stemme ved, at udsætte dem for undertrykkelse og tortur. Vejen frem er dialog og samarbejde på tværs af hinandens forskelligheder”.

Ønsket om demokrati

Folkets ønske om demokrati vil i sidste ende overvinde de undertrykkende styrer. Kurderne har fået nok af denne umenneskelige behandling og ved at der kun er en vej frem, og at det er at kæmpe for sine rettigheder i bogstavelig forstand. Kurderne er bevidste om frihedskampen og ønsket om demokrati, og samtidig er de villige til, at kæmpe til det sidste for deres rettigheder.

Sigaardsfoto.dk