MINDEHØJTIDELIGHED FOR HALABJA-MASSAKREN I DANSK KURDISK KULTURCENTER

Igår var årsdagen for Halabja-massakren. Halabja-massakren skete i 1988 i Det østlige Irak. Byen Halabja er en kurdisk by, som allerede tilbage i 70-80’erne kæmpede for kurdernes rettigheder og mod Saddam Husseins totalitære styre.

D. 16. Marts 1988 bombede Saddams tropper Halabja med det kemiske våben “sennepsgas”, som direkte dræber individet ved indånding. Massakren førte til drabet af mere end 5.500 uskyldige mennesker. Verdensopnionen og ikke mindst landene i Mellemøsten reagerede stort set ikke på denne umenneskelige hændelelse.

Rundt omkring i verden bliver d. 16. Marts mindet for de døde i Halabja-massakren. I år blev dagen mindet i Dansk Kurdisk Kulturcenters lokaler, hvor en del herboende kurdere var dukket op for at vise sin sympati og solidaritet.