LEYLA ZANA: HVIS OCALAN ER FANGET KAN DER IKKE BLIVE FRED

Leyla Zana udtaler således: ”Kurderne er et folk der ønsker fred og hvis vores leder er tilfangetaget kan der ikke blive fred i dette her land”. Denne tale blev holdt ved fejringen af ”Kvindernes Internationale Kampdag” i den kurdiske hovedby Diyarbakir.
Leyla Zana understregede, at fredsmægleren i den kurdiske konflikt befandt sig på Imrali. De børn der befandt sig i fængslerne skulle omgående løslades og frifindes. Torturen og mishandlingen af børnene skulle stoppe med det samme.

POLITISKE KVINDER I FÆNGSEL

Bismil borgmesteren Cemile Emiloglu deltog også i mødet. Emiloglu bød alle de deltagende velkommen til fejringen af ”Kvindernes Internationale Kampdag” , men understregede at i år var der en trykket stemning iblandt befolkningen. Årsagen til denne stemning skyldes de mange kvinder der pt. sidder i landets fængsler. Cemile Emiloglu: ”Vores kvindelige venner sidder inde pga. deres tanker og ytringer. Endvidere ønsker vi, at protestere mod mishandlingen af børnene i Pozanti Fængslet”. Borgmesteren havde ønskede, at udføre en protestdemonstration med fokus på den seneste udvikling, men der blev ikke givet tilladelse fra myndighedernes side.

KURDERNE ER ET FOLK DER ØNSKER FRED

Leyla Zana pointerede samtidig, at ”i et land hvor der befinder sig 130.000 fanger kan der ikke være tale om demokrati. Der ingen ligebehandling af folkene i dette land. Kurderne er et folk der ønsker fred og frihed. Freden skabes gennem dialog med vores leder og denne dialog bør oprettes igen for alle parters skyld”.