Den danske delegation i Roboski

İ dag har den danske delegation besøgt landsbyen Roboski. Roboski er byen hvor fra 34 mennesker, heraf 19 børn i alderen 12-15 år, blev bombet d. 28. December af tyrkiske militærfly. Delegationen har løbende fundet ud af, at politi både i dag og igår har skudt med skarpt på civile. Undervejs har delegationen haft møder med IHD (Human Rights Association), DTK (Demokratisk Samfunds Kongres) og en række kurdiske politikere. Endvidere siger Serdal Benli, at “her på kanterne der er tåregas og citroner hverdag” , og dette blev tilføjet fra Benli, da de hver dag på deres besøg var blevet bombarderet med tåregas – citroner er gode at få på øjnene, når man får man bliver ramt af tåregas.

Nikolaj Willumsen holder Newroz-talen

Nikolaj Willumsen (på sin facebook-profil) nævner deres køretur til Roboski med følgende ord: “Vi kører ad den historiske silkevej tæt op ad den syriske grænse med pigtråd, miner og vagttårne på vej mod Roboski, hvor 34 civile omkom – heraf 19 børn – da tyrkisk militær 28. December bombede området. Vi er på vej ud for at høre historien fra de efterladte”. Nikolaj Willumsen holdte i dag Newroz –talen (på kurdisk) i Uludere, som er nabolandby til Roboski. Under deres besøg nævnte Willumsen, at de konstant blev politiovervåget, men tilføjede at de fuldstændig ignorede det. Derimod festede de for frihed, retfærdighed og demokrati.