BDP-parlamentsmedlem Hasip Kaplan: ”Hvis man ikke viser respekt for folket, så viser folket heller ikke respekt”

Hasip Kaplan havde besøgt byen Cizre, hvor folket under Newroz festlighederne var blevet overfaldet af politistyrkerne. Kaplan besøgte bl.a. de familier, hvis børn sad indespærret og udtrykte meget klart, at ”hvis man ikke viser respekt for folket, så respektere folket heller ikke én”. Endvidere tilføjede han, at BDP ville finde ud af hvorfor politiet skød med skarp mod den fredelige folkemængde. Hasip Kaplan deltog sammen med et andet BDP-parlamentsmedlem Özdal Ücer til mødet, hvor de understregede, at kurderne ville fortsætte deres ærefulde kamp mod fred og frihed.

Foruden dette var BDP’s partibygning i Cizre blevet ransaget og 69 medlemmer tilbageholdt, deriblandt Cizres borgmester Mustafa Gören. Hasip Kaplan mener, at regeringen ikke kan acceptere, at BDP (Freds og Demokrati Partiet) i vise kurdiske byer har fået over 80 procent af stemmerne, og derfor udfører de disse uretfærdige handlinger mod kurderne.

Kaplan: ”Hvis I ikke respektere og acceptere folkets vilje og dem de har stemt på, så kan I ikke forvente, at dette folk anerkender jer”.