Guerilla Mahabat blev fulgt af titusinder på sin sidste rejse

I Sirnak Besta-området hvor HPG-guerillaen Nebahat Demir (Mahabat Penaber) d. 13. februar blev dræbt i kampe mod de tyrkiske styrker, blev Mahabat fulgt af titusinder på sin sidste rejse. Guerillaens lig blev transporteret fra Sirnak til Silop ved et optog af fremmødte fra bl.a. BDP, MEDYA-DER, Silopi-Fredsmødrene og politikere fra Silopi-området.

Under begravelsen blev der råbt følgende slogans fra de titusinder fremmødte: ”Martyrer dør ikke”, ”Længe leve Serok Apo (Biji Serok Apo)”, ”Ungdommen er APO’s beskyttere og kæmpere” og at ”PKK er folket og folket er”. Hendes kiste blev overdynget med blomster og båret af de tilstedeværende kvinder.
Under begravelsesoptoget var der plakater af PKK-leder Abdullah Öcalan, Den Demokratiske Konfederalismens flag, samt gule, røde og grønne streamers. Optoget var på omkring 5 km. Guerilla Mahabat blev begravet iblandt andre guerillakæmpere.

VI LADER OS IKKE KNÆKKE AF DE MILITÆRE- OG POLITISKE OPERATIONER DER FOREGÅR
Under ceremonien holdt BDP’s borgmester fra Silopi Baki Sondak en tale til ære for den dræbte. Deres 30 år lange kamp for fred og demokrati, hvor tusinder af unge er blevet dræbt har ikke været forgæves. Baki Sondak sagde, at ”de dræbte er ikke kun placeret i jorden, men også i deres hjerter”. Sondak tilføjede samtidig, at ”AKP med deres seneste mange politiske og militære operationer kun viser, at de ikke en gang vil acceptere kurdernes ønske om fred og demokrati”. Afsluttende siger Baki Sondak, at ”det kurdiske folk nægter at lade sig knække af de operationerne, da deres ønsker er stærkere end alt andet her i livet”

ANF NEWS AGENCY