Frihed for Öcalan, Fred i Kurdistan

Kurderne i Danmark deltog i et protestoptog mod isolationsfængslingen af Abdullah Öcalan. Han blev ved et internationalt komplot tilfangetaget i 1999 d. 15.02.

foto:kurder.dk

Protestoptoget startede på Tove Ditlevsens Plads og endte på Rådhuspladsen. På trods af kulden var der samlet hundrede af vis kurdere, samt en del danskere som ikke lod kurderne være alene. Sloganene foregik på kurdisk og dansk og var med budskabene om “frihed til Öcalan” og “frihed i Kurdistan”, samt med en fredelig løsning af den kurdiske konflikt.

Efter protestoptoget blev der holdt taler af bl.a. Tue Magnussen og Leif Bork Hansen.
Tue Magnussen er medlem af Helsinki Komitéens menneskerettigheds udvalg og medlem af Kurdisk Forum. Han nævnte bl.a. Öcalans umenneskelig fængselsforhold og at Tyrkiet ikke ønskede en fredelig løsning af den kurdiske konflikt, men at man klart sendte et signal om at fortsætte med våben.

Præsten og menneskerettighedsforkæmper Leif Bork Hansen fra Lyngby Kirke sammenlignede Abdullah Öcalan med Nelson Mandela og anså ham som en frihedskæmper på lige fod med Mandela. Hvis der skulle skabes fred på bedstevis skulle det foregå gennem Öcalan pga. den kapaticitet han nu en gang er.