Det største protestoptog i Strasbourg i de sidste 13 år

Dette års 15. februar-protester har været at de største siden 1999, hvor Abdullah Öcalan tilfangetaget af et internationalt komplot. Omkring 60.000 mennesker fra forskellige steder var samlet i Strasbourg. Der var et klart ønske om frihed til Öcalan, samt en anerkendelse af kurdernes politiske status.
Titusinder af mennesker havde kørt flere hundrede kilometer for at være i Strasbourg til denne meget vigtige dag. Ved den centrale station var folket samlet fra morgenstunden, hvor man i fællesskab råbte slogans til fordel for Öcalan og PKK – herfra startet protestoptoget kl. 10.30.

Forrest i protestoptoget var den gruppe af mennesker der startede deres protestoptog fra Geneve i Schweiz (for 18 dage siden). Gruppen holdte allerforrest en kæmpe Öcalan plakat, samt plakater med bl.a. følgende budskaber: ”Frihed til Öcalan og fred til Kurdistan”, ”Nej til det internationale komplot mod Öcalan”, ”Nok er Nok (Edi Bes e!)”, samt ”Fred og kun fred tæller”.

OMKRING 60.000 VAR SAMLET
Under hele protestoptoget var der masser af politiforanstaltninger, samt en helikopter som konstant overvågede de 60.000 fremmødte. Komiteen som havde arrangeret optoget og politiet konstaterede, at der i år var dobbelt så mange mennesker som sidste år. Nogle observerede at der snare var mellem 60.000 og 80.000 mennesker.

Journalister Selahattin Soro udtrykte det således: ”Årsagen til at disse mennesker er mødt i dag er bl.a. for at vise en protest og vrede mod AKP-regeringen, som i hele 2011 har været meget grænseoverskridende og undertrykkende over for kurderne”. Endvidere havde protestoptoget som startede d. 1. februar også sin effekt.

På demonstrationspladsen holdte bl.a. Kongra-Gel formand Remzi Kartal en tale, hvor han fortalte om, at man i over 7 måneder ikke havde haft kontakt med Öcalan og at det bekymrede det kurdiske folk rigtig meget, samt AKP-regeringens forsatte undertrykkelse af kurderne.
Öcalans advokat Mahmut Sakar fortalte også om sine bekymringer for Öcalan helbredssituation. Han protesterede bl.a. over isolationsfængslingen og var utilfreds med at både fra Den Europæiske Komitee for Forhindring af Tortur og Den EuropæiskeMenneskrettighedsdomstol var meget stille i den pågældende situation. Sakar sluttede med at sige, ”at 2012 bliver året hvor Öcalan og Kurdistan får sin frihed”.

KNK-formand Tahir Kemalizade udtrykte sig også om udviklingen og sagde: ”Öcalan er ikke i indespærret, for han er i vores hjerter. Europa er nødt til at hjælpe kurderne i deres efterspørgsel for fred og frihed, samtidig kan man ikke udslette kurderne med tanks og våben”.

VI FORTSÆTTER TIL ÖCALAN BLIVER FRIGJORT
BDP’s parlamentsmedlem fra Diyarbakir Emine Ayna fortalte, at der den seneste måned var sket en stigning i undertrykkelse af kurderne på alle fronter. Staten kører en bevidst propaganda mod kurderne. Emine Ayna understregede, at kurderne alle de steder de befandt sig skulle pointere, at ”min frihed er Öcalans frihed” og at ”Öcalans frihed er min frihed”. Öcalan er en person som er imod det nuværende undertrykkende system og som ønsker en ligebehandling af alle mennesker, samt respekt alle.

Det kurdiske folk er ikke som tidligere, men er derimod blevet mere frit og er klar til at kæmpe for sine rettigheder. Selvom Öcalan’s plakater er forbudte i Tyrkiet og Europa, så er kurderne ikke mere bange for at vise disse plakater. Ayna siger således: ”AKP har tabt mod den kurdiske vilje og er dermed færdigt. Det kurdiske folk vil fortsætte sin kamp for frihed til Öcalan og konstant protestere mod det og dagligt være på gaden, hvis det er det der skal til. Lad os i fællesskab skabe fred og frihed for Öcalan”

ROBOSKI-MASSAKREN
De 34 skyldige mennesker som blev dræbt d. 28. december 2011 blev også mindet af mængden. Det dræbtes navn blev markeret på hvide plakater for at mindes dem.

USA’S OG TYRKIET’S FLAG BLEV BRÆNDTVed protestoptoget blev der brændt amerikanske, tyrkiske og MHP’s flag, samt ministerpræsident Recep Tayyip Erdogan plakater. Disse handler blev udført at ”Denkurdisk/tyske ungdomsforening for Öcalan”.

ANF NEWS AGENCY