DET FRANSKE KOMMUNISTPARTI: “VI ØNSKER ÖCALANS FRIHED”

Det Franske Kommunist Partis leder Pierre Laurent, som også er leder for Det Europæiske Venstre Parti har i et brev skrevet til BDP-formændene Selahattin Demirtas og Gülten Kisanak sagt, at Öcalan er den eneste samtalepartner i en fredsløsningsproces og at man ønsker hans frihed. Pierre Laurent var sammen med en fransk delegation i Tyrkiet i perioden 12.-16. februar for, at få et indtryk af situation i Tyrkiet. Man blev klar over den systematiske undertrykkelse af kurderne. En undertrykkelse som kunne ses i mange dele af samfundet.

Pierre Laurent lover, at de vil bryde mediernes stilletiende når det gælder den kurdiske-problematik, samt at man i fremtiden vil støtte kurdernes i deres sag for fred og demokrati. Endvidere lovede de, at stå ved kurdernes side og være engageret i deres kamp for frihed.
”Vi støtter jeres ønske om frihed til Abdullah Öcalan, da han er den eneste der kan skabe en stabil fredsprocessen med et resultat for alle parter”. Samtidig tilføjer de, at ”denne freds- og forhandlingsproces er den eneste politiske vej at gå”. Endvidere understregede han, at deres delegation var blevet overbevist om, at kurdernes ønske om fred og demokrati var meget stor, samt at kurderne havde udarbejdet et enormt arbejde på dette felt.
Pierre Laurent understreger, at de vil kæmpe for kurdernes rettigheder i alle instanser og det gælder lige fra Det Franske Parlament til Europa-Parlamentet. ”Vi vil støtte de kurdiske solidaritetshandlinger i både Kurdistan og Frankrig. I skal på dette felt stole på vores parti og huske, at vi med ære vil byde jer velkommen hos os”.
KILDE: FIRATNEWS – ANF