BDP og medlemmer af deres blok har startet en sultestrejke

De indespærrede BDP-parlementsmedlemmer Selma Irmak og Faysal Sariyildiz har startet en sultestrejke i protest mod den seneste tids militær- og politiskeoperationer mod det kurdiske folk, samt isolationsfængslingen af Öcalan. BDP og deres parlamentsmedlemmer støtter sultestrejken.

BDP’s ene formand Gülten Kisanak udtalte det således: ”Vi håber at denne protest kan starte en dialog mod fred og frihed for den kurdiske folk, samtidig vil vi her vise, at vi fortsat vil fortsætte vores kamp hvad enten det vil koste”. Der ønskes fra en kurdernes side kun en fredelig løsning af den mangeårige konflikt.

IKKE KRIG MEN FORHANDLING – IKKE ISOLATION MEN FRIHED

Fra BDP’s hovedkontor har man i dag ud, at man løsningen på konflikten er forhandling og frihed, og ikke krig og isolation. I morgen deltager også BDP-formand Selahattin Demirtas, DTK-formændene Ahmet Türk og Aysel Tugluk, Leyla Zana, Sirri Sakik, Nazim Gür i sultestrejken. I dag var resten af BDP-parlamentmedlemmer tilstede ved sultestrejken.

Gülten Kisanak pointerede, at Tyrkiet i øjeblikket med sine handlinger bevægede sig væk fra freden og demokratiet, samt man mere og mere opførte sig totalitært over for sin befolkning. Kisanak sagde, at AKP de seneste 10 år kun har beskåret mulighederne for fred, demokrati og frihed i Tyrkiet. Kisanak: ”AKP prøver med indespærringen af journalister, politikere, forfattere, advokater, kvinder, studerende, foreningsmedlemmer, NGO’er og menneskerettighedsforkæmpere kun at undertrykker og skabe frygt hos kurderne, samt med håbet om at de nok marker ret. Pt. sidder der over 6.000 mennesker indespærret pga. KCK-sagen. AKP prøver med sin magt at fjerne den demokratiske opposition der er i Tyrkiet”.

ISOLATIONSPERIODEN UDVIKLES I DEN FORKERTE RETNING.

Kisanak udtaler samtidig, at der befinder sig en regering, som ikke gider give et svar på Roboski-massakren og de mange drab der tidligere har fundet sted. I stedet for at løse tingene med dialog vælger AKP at holde fast i den tidligere mislykkede politik, hvor man foretrækker våben frem for en fredelig løsning. Endvidere er man meget bekymret for isolationsfængslingen af Abdullah Öcalan og den vej udviklingen fører hen til. Kisanak siger således: ”PKK leder Öcalan er en vigtig aktør i løsningen af den kurdiske konflikt. Regeringen skal til at indse hans rolle i konflikten, samt hans betydning for store dele af det kurdiske folk. Freden rykker længere og længere væk”.

OMKRING 60 INDESPÆRRET DELTAGER I SULTESTREJKEN

Deltagerne af sultestrejken i fængslet sætter ikke en tidsfrist for varigheden af sultestrejken. BDP-parlamentsmedlemmerne støtter sultestrejken ved bl.a. at sultestrejke i to dage. Denne er handling bliver udført for, at vise solidaritet og støtte til de sultestrejkende, samt for at vise omverden at vi nægter at opgive vores kamp for frihed.
Kisanak understreger endvidere, at hvis ikke Tyrkiet tager sig sammen omgående og tager initiativ til en fredelig løsning, så kan der ske frygtelige ting. Hun frygter, at den væbnede kamp vil sprede sig til byerne og at dialogen dermed vil miste sin betydning, og at udsigten til freden ikke er til at se foreløbig.

LAD OS IKKE SPILDE TIDEN, MEN DERIMOD MED DET SAMME KOMME I GANG MED FREDS- OG LØSNINGSPROCESSEN

Parlamentet har i denne processen en stor rolle og det tilføjer Kisanak dette: ”Hvis der i dette land er mennesker der pga. grusomheder og undertrykkelse begynder at sultestrejke og risikere sit liv for, at vi kan få fred, så bør parlamentet endnu en gang til at tage sin del af ansvaret og ikke stå passivt til. En retfærdig løsning af konflikten er kun til fordel for begge parter. En grundlovsændring hvor der bliver taget hensyn til kurdernes og andre folks rettigheder er man omgående nødt til at få udarbejdet”.