ROJ TV: Vi har advokater på sagen

Der er sort skærm på ROJ TV, efter at den franske satellitudbyder, Eutelsat, har slukket for signalet til den kurdiske TV-kanal. Men ROJ TV har ikke tænkt sig at acceptere situationen uden videre, fortæller forsvarsadvokat Bjørn Elmquist.

– En fransk advokat har på vegne af ROJ TV kontaktet Eutelsat for at få afgørelsen omstødt. Jeg har sørget for at få byretsdommen oversat til fransk, så Eutelsat kan se, at der kun er tale om en foreløbig dom, siger stationens danske forsvarsadvokat Bjørn Elmquist til Berlingske Nyhedsbureau.

Beslutningen om at slukke for sendesignalet til ROJ TV er hysterisk, siger Elmquist.

– Det er meget hysterisk af dem. Som udbyder burde de i stedet forsvare deres klients ret til at sende. Der ligger tre afgørelser fra Radio- og TV-Nævnet om, at ROJ TV ikke sender terrorpropaganda, og i modsætning til dommen, er nævnets afgørelser endegyldige, siger Bjørn Elmquist.

Stationen oplyser, at den fortsat vil sende sine udsendelser på internettet.

Sort skærm for millioner af kurdere: Roj TVs signal er slukket

Den franske satellitudbyder Eutelsat går Tyrkiets ærinde og spærrer Roj TVs signaler.
Det værst tænkelige scenarie er nu blevet en realitet for millioner af kurdiske seere verden over. Den franske satellit-gigant Eutelsat har suspenderet for Roj TVs signaler siden midnat kl. 00.00.
Eutelsat meddelte allerede i fredags, at selskabet ville suspendere satellitforbindelsen til den kurdiske tv-station Roj TV.

Roj TV oplyser i dag, at stationen forsætter med at bringe nyheder på nettet.
– Roj TV agter fortsat at orientere sine seere med nyheder fra Kurdistan, udtaler tv-stationen.
Stationes bestræbelser på at finde en alternativ satellitudbyder fortsætter her til morgen og forventer at opnå resultater i denne uge. 

– Vi har kontakt med forskellige selskaber, og vi håber, at vi har en aftale snarest muligt. Måske allerede i løbet af denne uge, siger Imdat Yilmaz.

Imellemtiden vil tv-stationen formidle nyheder via sin hjemmeside www.roj.tv og på de sociale netværker som Facebook og Twitter.