Pressemeddelelse:Vi fordømmer den tyrkiske statsterror på det kraftigste

Tyrkiske krigsfly har natten til torsdag d. 28.12.2011 atter bombet kurdiske civile, hvor de denne gang dræbte 35 uskyldige civile. Blandt de dræbte var der mange børn i alder 15- 19 år. Angrebet er sket i det kurdiske område Uludere i Sirnak-provinsen, imens mere end 40 civile kurdere var i gang med at krydse grænsen Irak til Tyrkiet.

Vi som FEY-KURD (Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark) fordømmer angrebet på det kraftigste og opfordrer den danske offentlighed til at udvise solidaritet med kurdiske folk mod den verserende tyrkiske statsterror mod kurdere.

Det tyrkiske militære begrunder gårsdagens angreb med, at de forvekslede civile kurdere med PKK- guerillaer. Dog vil vi hermed huske den danske offentlighed på, at dette angreb på civile er langt fra at være den første. Udover masse voksne civile kurdere, der er blevet dræbt, er der siden 2001, hvor AKP regering har siddet på magten, blev dræbt cirka 100 kurdiske børn af tyrkiske sikkerhedsstyrker.

Den krig, der hærget kurdiske områder i årtier har blandt andet udsat kurdere for fattigdom. Netop denne fattigdom var årsagen til de netop dræbte kurdere, lige som mange andre på området, var i gang med at hente toldfrie benzin og andre varer fra landsbyer på den irakiske side. En af de overlevende fra angrebet Haci Encü har i går fortalt over for tyrkiske menneskerettigheds organisationerne IHD og MAZLUM-DER , at de tyrkiske sikkerhedsstyrker var udmærket klar over, at de ikke var PKK- guerillaer, da de blev bombet af 4 tyrkiske krigsfly.

Vi som FEY-KURD mener, at historien for os kurdere gentager sig endnu en gang. Den siddende tyrkiske regering med sin krigsretorik i sidste par år iværksat et nyt folkedrab mod kurdere. Vi opfatter det sidste angreb derfor som et led af dette folkedrab.

Dermed opfordrer vi til alle at komme til demonstration imod den tyrkiske statsterror i dag kl 12-14 foran den tyrkiske ambassade på adressen Rosbæksvej 15 2100 København.

Til sidst men ikke mindst opfordrer vi de danske medier til at forholde sig kritisk til sine kilder, hvad angår den kurdiske konflikt. Idet det er vores oplevelse, at danske medier kun forholder sig til statsstyrede nyhedskilder i Tyrkiet, som er langt fra at være objektive, hvad angår det kurdiske spørgsmål.

Med venlig hilsen
FEY-KURD (Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark)