Lad ikke Kurderne være alene i deres kamp mod fascisme

Protest imod den tyrkiske statsterror mod kurdere og byrettens terrordom for Roj Tv foran Folketinget torsdag den 19. januar kl. 15:00Kom og vis din solidaritet.

Lad ikke Kurderne være alene i deres kamp mod fascisme!!! … Ikke nok med at Tyrkiet for nyligt af Det Internationale Presseinstitut er udnævnt som verdens største fængsel for journalister med 93 journalister siddende i fængsel, har den tyrkiske stat og dens regering AKP fortsætter endnu med det største angreb mod kurdere i Tyrkiet i nogensinde.

Under en de seneste aktion har mere end 50 pressefolk er arresteret, hvoraf 35 af dem sidder i dag i fængslet. Aktionen var primært rettet mod journalister, der arbejder for kurdiske medier i Tyrkiet, heriblandt Avisen Ôzgür Gündem, Nyhedsbureauerne Dicle Haber Ajansi og Etik Ajans, Trykkeriet Gün Matbaasi samt forlaget Demokratik Modernite. Dicle Haber Ajansi er det nyhedsbureau, der leverer nyheder bl.a. til ROJ TV, som nu af Danmark Domstole dømt til at være ”talerør for terror”.

Senest er der iværksat endnu et razzia mod kurdiske politiker i 17 tyrkiske byer, hvor fleste politikker, aktivister samt fagforeningsfolk efterfølgende er blevet fængslet. Siden 2009 har Tyrkiets siddende regering under såkaldte KCK-aktion arresteret mere end 5000 kurdiske politikere, aktivister samt børn med en kliche beskyldning om, at disse mennesker har støttet den kurdiske frihedsbevægelse PKK. KCK (Komalen Ciwaken Kurdistan) betragtes af tyrkiske stat som det politiske departement af PKK. Desuden har cirka 100 kurdiske børn blev dræbt af tyrkiske sikkerhedsstyrker siden 2001, hvor AKP regering har siddet på magten.

I en tid, hvor kurdernes tålmodighed er således blevet sat til en prøve af samtlige tyrkiske institutioner, finder vi det meget uheldigt, at Danmark har valgt at betragte kurdernes eneste fri stemme ROJ TV som et ”talerør for terror” imens kurderne aktuelt selv er udsat for en statslig terror fra Tyrkiets side.

Den europæiske offentlighed har efter vores mening været udsat for en strategisk manipulering fra AKP regerings side siden 2001, når AKP hver gang har henvist til de reformer, der er gennemført i forbindelse med løsning af den kurdiske konflikt. Tyrkiets og dens regerings udmeldinger har hele tiden givet et forfejlet billede af deres intentioner om at løse konflikten på en fredelig måde. Under perioden, hvor AKP har siddet på magten har PKK udmeldt ensidig våbenhvile 4 gange på trods af regering hver gang har insisteret på en militær aktion mod kurdere.

Senest har Tyrkiet og dets siddende regering bombet 34 kurdiske civile med sine militærfly. Massakren er blevet holdt skjult af tyrkiske myndigheder og de statsstyrede medier i første 12 timer i Tyrkiet, imens ROJ TV lige efter episoden har orienteret omverdenen om massakren. Tyrkiets ivrige forsøg på at få lukket ROJ TV skal derfor findes i, at ROJ TV ødelægger det billede af virkelighed, som Tyrkiet gerne vil præsentere omverdenen for.

Vi opfordrer omverdenen derfor endnu en gang til at få et nuanceret billede af kurdisk konflikt. ROJ TV er det medie, der netop kan nuancere dette billede. Hermed opfordrer vi ligeledes danske medier til at forholde sig kritiske over for sine tyrkiske nyhedskilder, som ikke er altid objektive.

Lad ikke kurderne være alene i deres kamp mod fascisme og mod statsterror. FEY-KURD (Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark)