Journalistforbundet er bekymret over Roj-dommen

Formand for Journalistforbundet, Mogens Blicher Bjerregård, mener dommen er hård og at den vil få kæmpe indflydelse på, hvordan vi ser på forholdet mellem stat og medier.

Den kurdiske TV-station, Roj TV, blev i går i Byretten dømt skyldig i terrorvirksomhed for deres, efter rettens ord, propagandistiske formidling af forholdene omkring den kurdiske organisation PKK. Samtidig fik selskaberne bag Roj TV en samlet bøde på 5,2 millioner kroner.

”Det er en hård dom som jeg er overrasket over. Jeg håber så sandelig, at Byretten er på fuldstændig sikker grund i sin dom, for den har kæmpe indflydelse på, hvordan vi ser på forholdet mellem stat og medier. Når det så er sagt, så skal medier naturligvis ikke medvirke til terror”, udtalte formand Mogens Blicher Bjerregård og fortsatte:

”Jeg er glad for, at stationens sendetilladelse ikke inddrages, men det er samtidig klart, at de økonomiske krav er så store, at det kan blive svært at fortsætte. Det synes jeg er et problem, fordi ROJ netop er nyhedskanal for en hel befolkningsgruppe uden alternativer.”, siger Blicher Bjerregård, der håber, at dommen ankes til Landsretten.

”Vi skal som samfund passe på, at det her ikke fører til indskrænkninger i mediernes pluralisme. Vi skal huske på, at der i Tyrkiet sidder 100 journalister fængslet, og at det skyldes et helt andet forhold mellem staten og medierne. Jeg håber derfor, at dommen i dag ikke på nogen som helst måde bliver en tendens eller er et udtryk for et ændret syn på pressefriheden i forhold til medier med politisk observans.”

 

Dansk Journalistforbund