Hasip Kaplan: Massakren på de 35 civile var planlagt i Ankara

I sidste uge mistede 35 civile kurdere livet under tyrkiske bombetogt med fire F-16 fly ved grænsen til Nordirak (Sydkurdistan). Hasip Kaplan, som sidder i det tyrkiske parlament for BDP (Fred- og Demokratipartiet), mener at Ankara bevidst begik et overgreb på civilbefolkningen.

Ifølge den tyrkiske regering, troede det tyrkiske militær, at det var PKK-gueriallasoldater der krydsede grænsen til Tyrkiet. Denne forklaring bliver igen skudt til jorden.

”Denne koordinerede begivenhed fandt sted efter en erklæring fra den ansvarlige minister Beşir Atalay, hvori han klart erklærede, at de integrerede og koordinerede operationer vil fortsætte.”

Og tilføjer:

“Den kendsgerning, at landsbyboere blev forhindret i at hjælpe de sårede i tre timer, og at bombardementerne var bestilt efter gennemgang af heron-billeder (droner-optagelser red.) i Ankara, er åbenlyse beviser på, at angrebet var et nøje planlagt operation fra Ankara. Det var et angreb, der havde til formål at efterlade ingen overlevende”, sagde Hasip Kaplan.

Nogle af de omkomne døde i huler, hvorfor de forsøgte at skjule sig fra de F-16 fly der foretog angrebene, mens andre blev ramt, ifølge vidner, målrettet som en gruppe.

Mere end 50 æsler blev også dræbt.