Bødskov-kritikken breder sig i regeringens bagland

Justitsminister Morten Bødskov får nye hug for sine planer om at stramme terrorloven for at ramme Roj TV. Tidligere justitsminister Ole Espersen melder sig i koret af kritikere, og socialdemokraten Villo Sigurdsson mener, at sagen udspringer af »amerikansk paranoia«.

Tidligere justitsminister Ole Espersen (S) melder sig nu ind i den voksende kor af fremtrædende politikere i regeringens bagland, der kritiserer nuværende justitsminister Morten Bødskovs (S) udmeldinger ovenpå byretsdommen mod den kurdiske tv-station Roj TV.

– Det er klogest, at politikere venter med at udtale sig, til sidste retsinstans har afgjort sagen endeligt, udtaler Ole Espersen til Modkraft.

Læs artiklen »Opgør hos Socialdemokraterne om Roj TV« på Modkraft.

Ifølge Ole Espersen, som også er tidligere juraprofessor ved Københavns Universitet, er Morten Bødskovs udmelding problematisk, fordi den kan så tvivl om domstolenes uafhængighed.

– Selvom det ikke er hensigten, kan nogen få det indtryk, at man fra betydningsfuld politisk side søger at påvirke domstolene. Der må ikke herske tvivl om, at der ikke udøves politisk pres, fortsætter Ole Espersen.

S-profil: Kurderes ytringsfrihed bliver knægtet

Endnu skarpere i sin kritik af Morten Bødskov er tidligere borgmester og nuværende medlem af Socialdemokraternes Internationale Udvalg, Villo Sigurdsson.

– Den er gal, fordi han blander forskellige lovgivninger sammen for at knægte 40 millioner kurderes ytringsfrihed efter tyrkisk pres, siger Villo Sigurdsson til Modkraft.

Han peger også på, at den tyrkiske regering offentligt har erklæret, at den betragter sagen mod Roj TV som Danmarks modydelse for tyrkisk støtte til tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen i spillet om posten som generalsekretær for NATO.

Læs artiklen »Erdogan: Fogh lukker Roj TV« hos TV2.

Villo Sigurdsson mener desuden, at sagen mod Roj TV aldrig burde være rejst i et demokratisk samfund, fordi den udspringer af terrorlister, som er blevet »påduttet Danmark i forlængelse af amerikansk paranoia efter 11. september 2001«.

Det socialdemokratiske baglands kritik af Morten Bødskov begyndte, da den tidligere udviklingsminister Helle Degn (S) den 19. januar tog bladet fra munden og udtalte til Modkraft, at »der må være sket en kortslutning« for den nuværende justitsminister.

Læs artiklen »Massiv kritik af regeringen i Roj TV-sag« på Modkraft.

SF-politiker: Det er bizart

Baggrunden var en fælles pressemeddelelse fra Morten Bødskov og kulturminister Uffe Elbæk i anledning af, at Københavns Byret ikke frakendte ROJ TV retten til at sende tv, selvom stationen fik en bøde for at sprede propaganda for den kurdiske oprørsbevægelse PKK.

I pressemeddelelsen lagde de to ministre op til en stramning af lovgivningen, så domstolene fremover kan trække stikket på tv-stationer som Roj TV.

Læs artiklen »Regeringen vil lukke terrordømt tv-station« på Modkraft.

Også SF-byrådsmedlemmet Serdal Benli har langet ud efter regeringens udspil, som han i en blog på Modkraft kalder for »bizart«.

Læs Serdal Benlis blog »Danske politikere går Tyrkiets ærinde«.

Morten Bødskovs kommunikationschef oplyser til Modkraft, at justitsministeren på grund af EU-formandsskabet har for travlt til at forholde sig til baglandets kritik.